Συνάντηση κατά τη διάρκεια γεύματος σε εστιατόριο της Μόσχας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανίαχου, είχε, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ», ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε στο εστιατόριο Πούσκιν, όταν ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε τον κ. Νετανιάχου και τον ρώτησε αν ήθελε να δειπνήσουν μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πρωθυπουργοί άρχισαν, συζητώντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όμως η συζήτηση γρήγορα εστράφη στις προσπάθειες του Ισραήλ να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται η “Χαάρετζ”, ο κ. Νετανιάχου μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανησυχία του ότι η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία θα αρχίσουν τις δικές τους προσπάθειες να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα, σε περίπτωση που το Ιράν επιτύχει το στόχο του.

Ο κ. Νετανιάχου προειδοποίησε ότι μια τέτοια εκτεταμένη πυρηνική ανάπτυξη θα είχε αρνητικές επιπτώσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο, επαναλαμβάνοντας πως μόνο οι σκληρές κυρώσεις θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης