Άρθρο-παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 19:12
Άρθρο-παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου
Άρθρο-παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου με τίτλο «Κυβέρνηση με σχέδιο και βούληση» φιλοξενείται στο κύριο άρθρο του ΒΗΜΑτος της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητά γι’ άλλη μια φορά ψήφο εμπιστοσύνης, ισχυρής βούλησης και αυτοδυναμίας προκειμένου να βγει η χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο.

«Μπροστά μας υπάρχουν δύο επιλογές», επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, «Η μια είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Εκείνον που έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Που δούλεψε μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα και τις πελατειακές σχέσεις. Που διέλυσε το κράτος, το ΕΣΥ και τη δημόσια παιδεία. Που έκανε κανόνα την αδιαφάνεια, τα σκάνδαλα και τη συγκάλυψη. Που κουρέλιασε τις αξίες και την αξιοπρέπεια του λαού μας…».

Και υπάρχει και η δεύτερη επιλογή, αυτή του ΠΑΣΟΚ. «Αυτή που πιστεύει βαθιά στις αστείρευτες δυνάμεις του Έλληνα και στις μεγάλες δυνατότητες της χώρας. Αυτή που μπορεί να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό μας, το φυσικό μας περιβάλλον, το πολιτιστικό μας απόθεμα, για να παράγει μια πράσινη και αναπτυξιακή ώθηση. Που πιστεύει ότι από την κρίση βγαίνεις τονώνοντας την οικονομία, όχι αφαιρώντας πόρους – και ταυτόχρονα κάνεις νοικοκύρεμα…».

«Γι’ αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση με σχέδιο και πολιτική βούληση. Αποφασισμένη για ριζικές αλλαγές. Αποφασισμένη να συγκρουστεί με κατεστημένα που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη…», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καλεί τον λαό να επιλέξει την πορεία της αναμέτρησης με προβλήματα και παθογένειες.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 19:12