Άρθρο Telegraph κατά Παπαδήμου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011, 13:37
Άρθρο Telegraph κατά Παπαδήμου
Την πεποίθησή της ότι, όσο επεκτείνεται η κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζονται δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και όχι τεχνοκρατικές, εκφράζει η βρετανική Telegraph.

Όπως αναφέρει, σε άρθρο του ο Charles Moore, για εκείνους που διοικούν την Ευρώπη, η πραγματικότητα είναι ότι το κοινό νόμισμα, θα πρέπει να σωθεί.

Στην Ελλάδα, πριν από δύο ημέρες, επιλέχθηκε νέος πρωθυπουργός. Ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως αναφέρει ο βρετανός αρθρογράφος, δεν είναι εκλεγμένος πολιτικός. Είναι ένας πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και μέρος της δουλειάς του, πριν μια δεκαετία ήταν να πείσει την Ε.Ε ότι η χώρα του έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για να μπει στη ζώνη του ευρώ. Όμως, η Ελλάδα τότε δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, εκείνος δήλωσε το αντίθετο. Τώρα, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος, μερικώς, από τη δική του, τότε λανθασμένη δήλωση. Όμως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που σοκαρίστηκαν από την απόφαση Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, προτίμησαν τώρα, αντί εκείνου, τον Παπαδήμο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Moore.

Την ίδια ώρα, στη Ρώμη θέλουν τον Μάριο Μόντι να διαδεχθεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο Μόντι, πολλές φορές έχει χαρακτηρισθεί πολιτικός, αλλά δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Μάλιστα, διαμένει στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, είναι και αυτός, όπως ο Παπαδήμος, ο «εκλεκτός» των Ευρωπαίων, επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται επειδή οι μεγάλες δυνάμεις της Ε.Ε θέλουν τεχνοκρατικές κυβερνήσεις. Όμως είναι σίγουρα οι ενδεδειγμένες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη;, αναρωτιέται ο Moore.

Πηγή: 24h.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011, 13:39