«Η ΝΔ σαφώς και δεν θέλει εκλογές, εκλογολογία θέλει, προσπαθεί να στρέψει αλλού τη συζήτηση» δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ», για τα σχόλια από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «τελευταίου ανασχηματισμού», με αφορμή τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Η ΝΔ έχει προβλέψει εκλογές άπειρες φορές, δηλαδή αν ήταν μαντείο θα είχε χρεοκοπήσει» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως «η ΝΔ βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο και είναι κατανοητό, όταν στελέχη της εμπλέκονται όχι μόνο σε ένα αλλά σε πολύ περισσότερα σκάνδαλα, να βλέπει σαν διέξοδο, σαν οδό διαφυγής, την εκλογολογία, όχι τις εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας ο ίδιος τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα σημείωσε πως «η λογική ήταν να συμπληρώσει τα κενά που δημιουργήθηκαν και να μη διαταράξει την πορεία προς τη δεύτερη αξιολόγηση και προς την έξοδο του Αυγούστου από το μνημόνιο και την επιτροπεία, και το δεύτερο στοιχείο ήταν η είσοδος του κ. Κουβέλη, η οποία σηματοδοτεί ένα ευρύτερο άνοιγμα προς όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις».

«Έχει έλθει η ώρα όπου θα πρέπει όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, όλες οι καθαρές δυνάμεις αυτού του τόπου, είτε λέγονταν αριστερές, είτε δεξιές, είτε οτιδήποτε, να βγάλουν τα βαρίδιά τους, να κάνουν την αυτοκάθαρσή τους και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε σε ένα επίπεδο συνεννόησης για το καλό της πατρίδας και σε αυτήν τη λογική εντάσσεται και η υπουργοποίηση του κ. Κουβέλη» υπογράμμισε.

«Οι καθαρές δυνάμεις και προοδευτικές παράλληλα θα πρέπει να συνταχθούμε για την επόμενη μέρα» εκτίμησε ο κ. Αραχωβίτης και διευκρίνισε: «Το στοίχημα είναι το τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, ποιο θα είναι το παραγωγικό μοντέλο αυτής της χώρας, που δεν θα αναπαράγει κρίση και δεύτερον δεν θα αναπαράγει διαφθορά. Νομίζω ότι εδώ που έχουμε φτάσει ως χώρα -σε ένα σημείο μηδέν- είναι και καλό ταυτόχρονα, με την έννοια ότι μπορούν να μείνουν και τα βαρίδια πίσω και η κοινωνία με τις υγιείς της δυνάμεις να προχωρήσουν μπροστά. Είμαστε στο σημείο διαχωρισμού των δύο φάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Novartis, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως η αίτηση της εταιρείας προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να της επιτραπεί να δώσει στοιχεία προς τις αμερικανικές Αρχές δείχνει ότι επιθυμεί «να θεωρηθεί συνεργάσιμη και να αποκαλύψει πράγματα».

«Σίγουρα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο στον χώρο της υγείας -και όχι μόνο του φαρμάκου και της Novartis, αλλά γενικότερα στον χώρο της υγείας- το οποίο σε έναν μεγάλο βαθμό συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «τα σκάνδαλα δεν έπεσαν από τον ουρανό, κάποιοι τα δημιούργησαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης