Άρμα Πολιτών: Συνεργασία μόνο με Ανεξάρτητους Έλληνες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 12:56
Άρμα Πολιτών: Συνεργασία μόνο με Ανεξάρτητους Έλληνες
Παράθυρο συνεργασίας στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ανοίγει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απογοήτευσή του για την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των υπόλοιπων αντιμνημονιακών δυνάμεων.

«Από τις 14 Απριλίου 2011, όταν το Άρμα Πολιτών εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ως κόμμα, σταθερή και δημόσια ήταν η πρόσκληση προς όλες τις αντιμνημονιακές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, για μία κοινή συμπόρευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μνημονιακή επιλογή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις πολύμηνες συζητήσεις και συνομιλίες με όλους όσοι δήλωναν αντιμνημονιακοί, δυστυχώς, δεν υπήρξε αποτέλεσμα» και η «αδυναμία συνεννόησης οδήγησε σε πολυδιάσπαση τον χώρο που ενώ ... συμφωνούσε, δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάννη Δημαρά.

«Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές. Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν» υποστηρίζει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και επισημαίνει ότι «ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα μας προσκάλεσε σε συνεργασία ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών γνωστοποιεί ότι είπε «ναι» στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η οποία, όπως διευκρινίζεται, βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές. «Είναι σαφές», σημειώνεται, «ότι η συμφωνία αναγνωρίζει και επικυρώνει το απαράβατο δικαίωμα σε επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις του Άρματος Πολιτών».

Επιπλέον, παρατίθενται οι αρχές της συμφωνίας συνεργασίας:

1. Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2. Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.
3. Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
4. Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
5. «Κόκκινες Γραμμές» στα Εθνικά μας Θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.
6. Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια.
7. Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή δοτή συγκυβέρνηση.
8. Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών με επίκεντρο το άρθρο 86. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών.
9. Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων - αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα, με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.
10. Περιφρούρηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και άρνηση κάθε ανοχής, υπογραφής και συμφωνίας σε μείωση μισθών και συντάξεων, σε πρόσθετους φόρους και οικονομικές επιβαρύνσεις για την κοινωνία.
11. Ναι σε αναπτυξιακές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
12. Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
13. Ναι σε όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες βοηθούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας.
14. Ναι στην ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 13:06