Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται «μόνο πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών» δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφαν Ζάιμπερτ, απαντώντας στο ερώτημα, αν η Γερμανίδα καγκελάριος θα ήταν διατεθειμένη να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η σχετική ερώτηση έγινε όταν κατέστη γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας έχει υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική προεδρία, όπως έγινε γνωστό, απάντησε αρνητικά στον κ. Τσίπρα, καθότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.

Ανώτατος διπλωμάτης της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε:«Φανταστείτε τι τεράστιες πολιτικές συνέπειες θα είχε μια τέτοια συνάντηση για όλη την Ευρώπη, αφού θα έμπαινε σφήνα στις γαλλογερμανικές σχέσεις» πρόσθεσε. «Δεν θα ‘θελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο του, αν ο Ολάντ έκανε κάτι τέτοιο».
O ίδιος πρόσθεσε ότι η στάση απέναντι στον κ. Τσίπρα και προς τους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, θα καθοριστεί στα τέλη Μάιου σε κατ΄ιδίαν συνομιλία της κ. Μέρκελ με τον κ. Ολάντ στο περιθώριο της συνάντησης των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης