Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής (205 υπέρ, 3 κατά,1 λευκό) για το χαστούκι που έδωσε στη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια συζήτησής τους στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

«Ναι, ζητώ την άρση της ασυλίας μου, για να λάμψει η αλήθεια. Όμως, να πω ότι είναι η πέμπτη ψηφοφορία που γίνεται για βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ άλλες παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν σε βουλευτές άλλων κομμάτων αραχνιάζουν στα συρτάρια των εισαγγελέων. Για μένα είναι η δεύτερη φορά, η πρώτη όμως έχει ήδη τελειώσει με την πανηγυρική μου αθώωση, και όχι με την αθώωσή μου λόγω αμφιβολιών, όπως είπαν τα τσοντοκάναλα. Στήνονται δικαστήρια, αλλά, αν νομίζετε πως έτσι θα περιορίσετε την άνοδο της Χρυσής Αυγής, είστε γελασμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία είναι για απόπειρα σωματικής βλάβης, εγώ νομίζω πως για απόπειρα ανθρωποκτονίας έπρεπε να με κατηγορήσουν. Η ιστορία ξεκίνησε όταν πήγα να φύγω από την εκπομπή και προκλήθηκα για την υπόθεση που αθωώθηκα πανηγυρικά. Μάλιστα, είδαμε κι έναν δημοσιογράφο να μιλάει τηλεφωνικά στην εισαγγελέα, αποκαλώντας την Ελένη μου, λες και μιλούσε στην κολλητή του. Ο κύριος αυτός πάει ανακριτή για τα πεντακόσια εκατομμύρια του κυρίου Κυριακίδη, ο οποίος έφυγε με αεροπλάνο ντυμένος παπάς. Η εισαγγελέας δεν είδε το περιστατικό, το είδε όμως ο ελληνικός λαός. Το είδαν εννιά εκατομμύρια Έλληνες. Θέλατε να μείνω εκεί, να μου περάσουν χειροπέδες, να με περιφέρουν στα δικαστήρια και να με δείχνουν τα κανάλια. Η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο και θα αθωωθώ πανηγυρικά, αλλά έχω κάνει και εγώ μήνυση, αλλά δεν είδα να αρθούν οι άλλες δύο ασυλίες. Ουδέποτε θα συνέβαινε το περιστατικό. Έφευγα και δέχθηκα πρώτος επίθεση, δέχθηκα ένα ειρωνικό, προσβλητικό σχόλιο εις βάρος μου για μια υπόθεση που αποδείχθηκα αθώος. Ήταν μια στημένη κατηγορία από μία ψευδομάρτυρα. Ζητώ την άρση και των άλλων δύο βουλευτών. Όσες δίκες κι αν στήσετε, η ανοδική μας πορεία δεν θα ανακοπεί» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στη συνέχεια τον λόγο επί προσωπικού ζήτησε και πήρε η Λιάνα Κανέλλη.

«Εγώ δεν τον μήνυσα, δεν καταδέχθηκα. Ούτε καν πήγα σε ιατροδικαστή κι ας είχα μώλωπες στα χέρια για είκοσι μέρες. Είμαι πολύ σκληρή για να πεθάνω. Όμως, η προαναγγελία ότι θα αθωωθεί σε συνδυασμό με τις δηλώσεις περί εσπευσμένης άρσης ασυλίας κατά τη γνώμη μου άργησε κατά έξι μήνες. Μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ήμασταν υποψήφιοι βουλευτές, όφειλε από τον πρώτο μήνα να είχε απολογηθεί για την πρώτη υπόθεση. Κωλυσιέργησε τη δίκη οκτώ χρόνια εκμεταλλευόμενος τη βουλευτική του ιδιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικό μου το χωριό και στη δική μου την κουλτούρα δεν καταφεύγεις σε τέτοιες πράξεις, ακόμα κι αν κάποιος εκμανεί από ένα σχόλιο του τύπου “κομμούνι θα σε κάνω σαπούνι”. Σε τελευταία ανάλυση, υπάρχουν και αρωματικά σαπούνια που δεν μπορούν ναζιστική βρόμα να ξεπλύνουν, όσα κι αν είναι, και δεν είναι φτιαγμένα από ανθρώπινη σάρκα, ούτε τα βουλευτικά χαλιά είναι από τρίχες ανθρώπων στους φούρνους. Ο κύριος αυτός με τη βοήθεια των άλλων έφυγε από τον σταθμό για να αποφύγει το Αυτόφωρο και δεν χρειάστηκε να ντυθεί παπάς, του αρκούσε που φόραγε τα μαύρα της Χρυσής Αυγής, ευτυχώς για τους παπάδες» είπε η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Μυστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας Κασιδιάρη – Ταμήλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης