Να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο όλα όσα έχουν πάρει «εκτός της λελογισμένης τιμής» καλεί τον ηγούμενο Εφραίμ και το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Βατοπεδίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας για τις «ιερές μπίζνες», ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι θα ήταν τιμή τους να προβούν σε μια τέτοια κίνηση, «θέλει αρετή και τόλμη για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο, εμείς όμως τους καλούμε να τολμήσουν να το κάνουν, γιατί η Εκκλησία δεν θέλει χρήματα να στοιβάζει στις τράπεζες ή να λέει ότι είναι πλούσια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν έχουν το θάρρος να επανορθώσουν τα σφάλματά τους, τότε τους αξίζουν και συγχαρητήρια», πρόσθεσε, και υπογράμμισε ότι μπορεί η Εκκλησία να χρειάζεται πράγματι κάποιες επενδύσεις για να μπορεί να υλοποιεί το πολυσχιδές της έργο, αλλά «είναι αντίθετοι με αυτά τα κοντραμπάντα».

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ήρθαν μια ημέρα μετά από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο οποίος δήλωσε ότι αν είναι αλήθεια όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου, τότε η Μονή ξεπέρασε τα όρια και σκανδαλίζει τους πιστούς.

Μια Επισκοπή ή μία Μητρόπολη, που έχει να πληρώσει παπάδες και να συντηρήσει ναούς είναι αναγκασμένη να κάνει μια λελογισμένη χρήση της περιουσίας της, συνέχισε ο Πάφου Γεώργιος, «όχι όμως να διεκδικεί την περιουσία από φτωχούς ανθρώπους, όπως γίνεται στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό γίνεται από ένα μοναστήρι οι μοναχοί του οποίου είναι ακτήμονες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Βατοπέδι», κατέληξε, «ξεπέρασε τα όρια γι αυτό και ο κόσμος επαναστατεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης