Ενοχλημένα εμφανίζονται στελέχη του Κινήματος Αλλαγής με τη στάση του Παύλου Γερουλάνου σχετικά με την προσέγγισή του με τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος καταβαίνει υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αναφορά του πρώην υπουργού Πολιτισμού ότι βρίσκεται «ιδεολογικά πιο κοντά» στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά ήταν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τα οποία απέστειλαν μηνύματα στον κ. Γερουλάνο προκειμένου να του εκφράσουν τις ενστάσεις και την ενόχλησή τους σχετικά με την επίμαχη δήλωση.

 «Με αυτά που λες στέλνεις κατευθείαν τους ψηφοφόρους μας στον Κώστα Μπακογιάννη», ανέφερε βουλευτής στον κ. Γερουλάνο, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικώς.

Πάντως πηγές προσκείμενες στη Φώφη Γεννηματά αναφέρουν ότι η ίδια και τα ανώτατα στελέχη του κινήματος αν και κάνουν λόγο για πολιτική «γκάφα ολκής» επιδεικνύουν ανοχή, υπό το πρίσμα πως η φράση αυτή του κ. Γερουλάνου θα μπορούσε να προσελκύσει το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είπε ο Παύλος Γερουλάνος

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αθήνα 98,4» ο κ. Γερουλάνος, κληθείς να απαντήσει στο εάν θα συνεργαζόταν με τον Κώστα Μπακογιάννη ή άλλον υποψήφιο, είπε πως «ιδεολογικά είμαστε πιο κοντά με τον Νάσο Ηλιόπουλο απ’ ό,τι με τον κ. Μπακογιάννη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε ανά ζευγάρια και οι τρεις μαζί», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί με την ακατανόητη πρότασή του. 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα Εξάρχεια: «Τα Εξάρχεια δέχονται επιθέσεις από δύο πλευρές. Η μία είναι από τις χρυσές βίζες και τα Airbnb και η άλλη το παρεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών. Οργανωμένες μαφίες χρησιμοποιούν το καθεστώς των Εξαρχείων για να κάνουν χρυσές δουλειές».

Προσέθεσε δε πως:

«Πρέπει να κυνηγήσουμε το χρήμα. Ποιος κερδίζει από το “άβατο” των Εξαρχείων; Αυτό θέλει συντονισμένη προσπάθεια και τη συνδρομή του πρωθυπουργού. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων λένε ότι δεν αντέχουν άλλο και ζητούν τη βοήθειά μας. Πρέπει να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα και να θέσουμε προτεραιότητες για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια. Ειδάλλως τα Εξάρχεια είτε θα γίνουν ένας χώρος οργανωμένου εγκλήματος είτε μια γειτονιά χωρίς χαρακτήρα, όπου τα νοίκια ανεβαίνουν λόγω Airbnb».

Στο μεταξύ παρά την προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ το οποίο υποστήριξε την υποψηφιότητά του αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο ίδιος έλαβε αποστάσεις:

«Δεν έχω πάρει χρίσμα από κανένα κόμμα, παρουσίασα μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα και είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη κάθε φορέα που θέλει να στηρίξει το πρόγραμμά μας και τον συνδυασμό που θα φτιάξουμε. Αλλά μέχρι εκεί. Αλισβερίσια και διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι που απαξιώνουν τον θεσμό και απαξιώνουν τον πολίτη δεν θα δείτε εδώ. Η απόφαση των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου με τιμά, όπως θα είναι τιμή μου η στήριξη κάθε πολιτικού συλλογικού φορέα», είχε πει.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης