Την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, για να συγκεντρωθούν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτεί η τρόικα, κηρύσσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, μέσω μεγάλων εταιρειών ακινήτων του Δημοσίου.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει «αποκρατικοποιήσεις-εξπρές» και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράκαμψης των κανόνων διαφάνειας και δεν εκποιούμε σε τιμή ευκαιρίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χορός των αποκρατικοποιήσεων θα ανοίξει με την επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσουν τα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια. Ο υπουργός ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρίας Ελληνικό ΑΕ, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προγραμματίσει την υλοποίηση σχεδίων αξιοποίησης 20 επιπλέον ακινήτων.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην επερχόμενη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν ανησυχεί, αλλά βρίσκεται σε εγρήγορση» λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της Συνόδου της 11ης Μαρτίου.

Απαντώντας στα σενάρια περί επικείμενης απομάκρυνσής του από του υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «σε μια κυβέρνηση δεν ανήκει σε κανέναν η καρέκλα του» και επικρίνει εκείνους που μιλούν για έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις ή περαιτέρω μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης