Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να εκτιμηθεί στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ -του μεγάλου χαμένου, μαζί με την κυβερνώσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στις ευρωεκλογές. 

Εντός της ημέρας συνέρχεται η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Ζητούμενο, ο διάλογος τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για την ανασύνταξη του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος θα συνεχιστεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα επιμείνει στην προώθηση της πρότασής του για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αριστερού πόλου, και στο πλαίσιο αυτό θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες προς τις ηγεσίες των Οικολόγων – Πράσινων και του ΚΚΕ.

Αν και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, δεν έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος μέχρι στιγμής, η ενδοσκόπηση για το αποτέλεσμα ξεκίνησε ήδη από την επομένη της ευρωκάλπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας ζητείται επανεκτίμηση της πολιτικής που ακολουθείται, με έμφαση στην επανάκτηση της ανανεωτικής φυσιογνωμίας του κόμματος, με επίκεντρο τον «αριστερό ευρωπαϊσμό», αλλά και την πολιτική συμμαχιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης