Αστυνομική επιχείρηση στον Ελαιώνα καταγγέλλει το «Μέρα25»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, 13:12
Αστυνομική επιχείρηση στον Ελαιώνα καταγγέλλει το «Μέρα25»

«Στις 4 τα ξημερώματα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη έστειλαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, για να υλοποιήσουν την προειλημμένη απόφαση τους να κλείσουν τη μοναδική δομή προσφύγων του Δήμου Αθηναίων», καταγγέλλει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Είναι αυτή η δομή, προσθέτει, στην οποία «ζουν οι πιο ευάλωτοι πρόσφυγες, όπως επιζώσες/ώντες σεξουαλικής βίας, βασανιστηρίων και εμπορίας ανθρώπων, άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά ζητήματα, χρόνια νοσήματα και αναπηρίες, γυναίκες έγκυες μόνες ή και με παιδιά, νεαρά άτομα σε κίνδυνο, ηλικιωμένα άτομα με απειλητικά για τη ζωή τους ιατρικά προβλήματα».

Παρά ταύτα, , «οι δυνάμεις καταστολής, όπως καταγγέλλεται, επιτέθηκαν με ξύλο και ρίψη χημικών σε ένα πλήθος προσφύγων, και αλληλέγγυων, μεταξύ των οποίων έγκυες γυναίκες και παιδιά, που αρνούνται να προχωρήσει η διαδικασία της εκκένωσης, η οποία αναμένεται να κρατήσει αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, τα ΜΑΤ κλότσησαν μετανάστες και μετανάστριες που κάθονταν μπροστά από την πύλη της δομής, ενώ στη συνέχεια η επιχείρηση καταστολής συνεχίστηκε μέσα στο camp, όπου ακολούθησε και κυνηγητό», υποστηρίζει.

Κατά τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, «φαίνεται ότι τα ΜΑΤ, τα χημικά και η καταστολή είναι η απάντηση του παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε. σε κάθε διαμαρτυρία. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις ωμότητες, τη βιαιότητα και την καταστολή του καθεστώτος του κ. Μητσοτάκη για τα "μάτια" του δημάρχου, πρωθυπουργικού ανηψιού, και την εκκένωση της δομής. Η κυβέρνηση που μόλις διέσυρε την χώρας μας διεθνώς με τα εγκλήματα και τα ψέματα της στον Έβρο, "αντεπιτίθεται" με αυτές τις αθλιότητες για να ικανοποιήσει τον φασιστικό εσμό. Δεν θα της το επιτρέψουμε», καταλήγει η δήλωση Κριθαρίδη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, 13:12