Η ΝΔ δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, που ολοκλήρωσε τριήμερη περιοδεία σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος και εκτίμησε ότι συντομότατα θα έχουμε εκλογές «που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά η ΝΔ», αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.
Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε διαδικασίας διαλόγου και συναντήθηκε με στελέχη πρώτης γραμμής σε αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστικό επίπεδο στην Πελοπόννησο, «που έχει φέρει αποτελέσματα και στην ενότητα του κόμματος και στην κατάθεση προτάσεων, ενόψει του συνεδρίου και του νέου καταστατικού χάρτη που θα καταρτιστεί και θα ψηφιστεί στο συνέδριο».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρόκειται για μια διαδικασία αναγκαία ενόψει πιθανότατα εθνικών εκλογών σε κοντινό χρονικό διάστημα, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση βουλιάζει καθημερινά την χώρα σε χρέη μεταφέροντας αυτό το βάρος στις πλάτες των πολιτών, γι’ αυτό τα στελέχη της ΝΔ οφείλουν να είναι ετοιμοπόλεμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι, «το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει σύντομα τα ηνία της χώρας με το υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Έχουμε μια σκληρή μάχη μπροστά μας. Θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σύντομα η ΝΔ θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Σχολιάζοντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «συμμερίζομαι την ανησυχία της κας Γεννηματά, αλλά ωστόσο δεν αντιλαμβάνεται αυτό που εμείς έχουμε δει και λέμε, δηλαδή τη ζημιά που προκαλεί καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ μένοντας στην εξουσία. Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι δύο μέτωπα θα συνυπάρξουν και θα παράξουν έργο. Αν μείνουμε μόνο στη συνύπαρξη έχει καλώς. Το θέμα όμως δεν είναι πως θα συνυπάρξουμε. Το θέμα είναι ότι πρέπει άμεσα να φέρουμε αποτελέσματα».

Αναρωτήθηκε, «πως μπορεί α συνυπάρξει η ΝΔ, ένα κόμμα που πιστεύει στην αριστεία και στην ιδιωτική οικονομία, με ένα κόμμα που έχει αντίληψη εντελώς κρατικίστικη και που επενδύει σε επιπλέον βάρη στους ανθρώπους που παράγουν και κρατούν την οικονομία μας όρθια;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε ακόμη, «αν επενδύσουμε στην συνύπαρξη να το συζητήσουμε. Αν όμως θέλουμε και επιδιώκουμε αποτέλεσμα, τότε είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς».

Ο κ. Αυγενάκης εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση τόνισε ότι, «Έχουμε ένα και μόνο στόχο, να προσφέρουμε σοβαρές υπηρεσίες στη χώρα και να φέρουμε άμεσα αποτελέσματα. Να σταματήσει αυτή η κατρακύλα της οικονομίας και όχι μόνο της οικονομίας. Να μπει φραγμός στην ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα και διαφθορά που δυστυχώς κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα. Ο δημόσιος τομέας δεν λειτουργεί και παρατηρείται μια απέραντη ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί λοιπόν να συνυπάρχει στο ίδιο επίπεδο με ανθρώπους που τα έχουν προκαλέσει, που τα έχουν διογκώσει όλα αυτά, διότι είναι και μέρος της κουλτούρας τους».

Συμπλήρωσε πως, «χρειάζεται δουλειά από ανθρώπους που ξέρουν να παράγουν, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να φέρνουν αποτελέσματα. Από ανθρώπους που μένουν στο σχολιασμό και είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά πράγματα».

Επιπλέον ανέφερε ότι έχουμε μπροστά μας την πιο βίαιη πολιτική μετατόπιση των τελευταίων ετών, εν συγκρίσει με τις εκλογές του Σεπτέμβρη και για πρώτη φορά στα χρονικά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται με χαμηλότατο ποσοστό καταλληλότητας έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μόλις δυο μήνες εκλεγμένος εμφανίζει – είπε – μια δυναμική παρουσία και προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι, υπάρχει μια ασφυξία σε όλη την επικράτεια και η ΝΔ θα έρθει ως οξυγόνο στην κοινωνία και σ’ αυτόν τον κόσμο που αναζητά λύσεις αυτή την ώρα.

Συντομότατα ανέφερε, η ΝΔ θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας κατακτώντας ένα υψηλό ποσοστό που θα το πετύχει μέσα από τον καθαρό λόγο, το πρόγραμμα που θα είναι σαφές και άμεσα εφαρμόσιμο.

Τέλος τόνισε, «ειλικρίνεια θέλει ο κόσμος, έχουμε μπουχτίσει από το παραμύθι και το ψέμα που είναι ταυτισμένο με το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης