«Έχουμε μια σήψη, μια μόλυνση του πολιτικού κόσμου. Με τους 6 ”νοικιασμένους” βουλευτές, να εκχωρούν τη συνείδησή τους “εν λευκώ”, έχουμε μια θεσμική κατάντια χωρίς προηγούμενο», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο ρ/σ Real FM.

Ο γραμματέας της ΝΔ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής ότι λειτουργεί ως κομματικός υπάλληλος, χωρίς να έχει αντιληφθεί τον ρόλο του, ο οποίος είναι να ελέγχει την κυβέρνηση και όχι να δέχεται έλεγχο από τον Πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Δανέλλης εδώ και καιρό μας “τάραξε” με την συνείδησή του, ότι ήταν αυτή που τον οδήγησε πέρυσι το καλοκαίρι να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ με την ίδια συνείδηση, έδωσε τη θετική του ψήφο για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε επιπλέον.

Για την εφαρμογή του νόμου για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι εδώ και δύο χρόνια είναι ψηφισμένος και από τότε θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Α. Τσίπρα στην Τουρκία δήλωσε πως και μόνο το γεγονός ότι με ανώνυμες πηγές το υπουργείο Εξωτερικών έκρινε αναγκαίο να χρησιμοποιήσει τον όρο «επανεκκίνηση» σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, συνιστά μια δημόσια ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της εξωτερικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια στα ελληνοτουρκικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια τα οποία βεβαίως και θα θέλαμε να τα δούμε να πραγματοποιούνται. Όμως, όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για μια εθιμοτυπική συνάντηση», ανέφερε και σημείωσε πως λίγο πριν φτάσει ο κ. Τσίπρας στην Άγκυρα, η Τουρκία επικήρυξε τους οκτώ αξιωματικούς που ζήτησαν και πήραν άσυλο στην Ελλάδα, αγνοώντας προκλητικά τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Εκφράζουμε και την απορία μας γιατί ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο χωρίς τον προσδιορισμό “Οικουμενικός”. Αυτό συνιστά θεολογικό αλλά και πολιτικό ολίσθημα, καθώς παγίως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης