Εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα τη νέα γενιά, τις εξαρτήσεις, τα τροχαία ατυχήματα κι άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι πραγματοποιήθηκε στη Ν. Αλικαρνασσό του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία του γραμματέα της Π.Ε. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος τόνισε ότι: «Οφείλουμε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο αύριο στη νέα γενιά. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τους νέους μας από τις μάστιγες της εποχής».

Όπως εξήγησε ο κ. Αυγενάκης, η κατανάλωση αλκοόλ είναι σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας το ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων που οφείλονται σε μέθη ξεπερνάει το 20% κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα στοιχεία δείχνουν την κακή νοοτροπία που υπάρχει, την αποδοχή δυστυχώς από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και ότι πιθανόν, όπως φαίνεται, η χρήση πολλές φορές ξεκινάει μέσα από την οικογένεια ανοίγοντας ουσιαστικά με την αποδοχή των γονέων έναν δρόμο που είναι πολύ σκοτεινός» είπε ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη αντιμετώπισης του αλκοολισμού με την πρόληψη, την ενημέρωση, την παιδεία και την υπευθυνότητα.

«Στο πρόγραμμα της ΝΔ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Εφαρμόζουμε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, στο θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξήγησε ότι στόχος της ΝΔ είναι η ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα της νέας γενιάς, με ενημέρωση και διάλογο στο σχολείο, στο σπίτι. Ακόμη, στόχος είναι η συστηματική ενημέρωση και ενθάρρυνση των πολιτών, ώστε να ασκούνται περισσότερο, να διακόψουν το κάπνισμα, να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ, να μη γίνεται κατανάλωση αλκοόλ σε μικρές ηλικίες. Παράλληλα, η ΝΔ στοχεύει στη δημιουργία εθνικής πλατφόρμας ενημέρωσης των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις συνέπειες των υγιεινών και ανθυγιεινών επιλογών και τη διασύνδεσή τους με νοσήματα και ειδικά προγράμματα στα σχολεία, για παιδιά και γονείς, που αφορούν στην διατροφή, τον εθισμό, την κατανάλωση αλκοόλ κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρειάζεται μία ολιστική παρέμβαση, ένα εθνικό πλαίσιο, για το οποίο οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι- η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ιατρική κοινότητα, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, η εκκλησία, η οικογένεια, οι κοινωνικοί φορείς» συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης