Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, «μετά την νέα παραίτηση του 4ου κατά σειρά Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τάσου Σαλτερή μετά από δύο ακόμη Γενικούς Γραμματείς και ενός Ειδικού που έχουν απομακρυνθεί μέσα σε διάστημα 20 μηνών από το Υπουργείο που προΐσταται ο κ. Ι.Μουζάλας», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Βουλευτής Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τόνισε: «Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την άσκηση διοίκησης, την οικονομική διαχείριση και συνολικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».
Ο κ. Αυγενάκης, ζητάει απαντήσεις σε δύο καίρια ερωτήματα: Πρώτον, γιατί παραιτήθηκε ο 4ος κατά σειρά Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής; Και δεύτερον αν έχουν διερευνηθεί οι καταγγελίες του πρ. Γ.Γ. κ. Οδυσσέα Βουδούρη;»

Δείτε ολόκληρη την Ερώτηση του κ. Αυγενάκη προς τον κ. Τσίπρα:

«Προς:
Τον Πρωθυπουργό
κ. Αλέξη Τσίπρα
Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
κ. Ιωάννη Μουζάλα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 17-05-2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΘΕΜΑ: Τι συμβαίνει και παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο οι Γενικοί Γραμματείς στο Υπουργείο του κ. Μουζάλα;
Ισχύουν οι καταγγελίες για «κατασπατάληση πόρων- παράλληλο σύστημα διοίκησης κλπ»;
Η παραίτηση του 4ου κατά σειρά Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τάσου Σαλτερή μετά από δύο ακόμη Γενικούς Γραμματείςκαι ενός Ειδικού που έχουν απομακρυνθεί μέσα σε διάστημα 20 μηνών από το Υπουργείο που προΐσταται ο κ. Ι.Μουζάλας, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την άσκηση διοίκησης, την οικονομική διαχείριση και συνολικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο προκάτοχος του κ. Τ.Σαλτερή, κ. Οδυσσέας Βουδούρη, ο οποίος είχε παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο κατήγγειλε δημόσια τον Υπουργό για «κατασπατάληση πόρων, παράλληλο σύστημα διοίκησης γύρω του και τεράστια καθυστέρηση στις προετοιμασίες για την καλύτερη λειτουργία των δομών φιλοξενίας».

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Γιατί παραιτήθηκε ο 4ος κατά σειρά Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής;
2. Έχουν διερευνηθεί οι καταγγελίες του πρ. Γ.Γ. κ. Οδυσσέα Βουδούρη;

Ο ερωτών Βουλευτής
Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου
Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης