Ενιαία διαδικασία ασύλου για όλα τα κράτη – μέλη, καθώς και μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη, δρομολογεί η Ε.Ε., όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η Επιτροπή εργάζεται για τη μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου υπέρ ενός πιο δίκαιου και λειτουργικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι οι παράτυποι μετανάστες και εκείνοι των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί δεν επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα σήμερα, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, η Επιτροπή συνεργάζεται με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και η κατάσταση, εδώ και μερικούς μήνες, παρουσιάζει βελτίωση.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «ορισμένες κυβερνήσεις δεν συμβάλλουν εποικοδομητικά» στις διαδικασίες μετεγκατάστασης, κάνοντας ωστόσο λόγο για βελτίωση της κατάστασης, σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης