Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία, που συνιστά τομή και μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, καθώς επιβάλλει, όπως είπε, όρους νοικοκυρέματος και χρηστής διαχείρισης, διαμορφώνει ένα πιο πολιτισμένο περιβάλλον για τους Έλληνες γιατρούς και ενισχύει το δυναμικό μέσω των έκτακτων προσλήψεων – 5.500 στους νοσηλευτές και 4.500 στους γιατρούς- ανοίγοντας μια νέα προοπτική για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα μέτρα που αποβλέπουν στο “νοικοκύρεμα” των οικονομικών του ευρύτερου χώρου της Υγείας με το νέο σύστημα προμηθειών και την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Για το χρόνο που μας πέρασε, οι συγκεκριμένες αυτές προοπτικές οδήγησαν σε εξοικονόμηση περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όταν ολοκληρωθεί η οργάνωση και η υποδομή της Επιτροπής προμηθειών υγείας θα έχουμε οικονομίες μέχρι και 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των νοσοκομείων, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι μετά την τελευταία συνάντηση του κ. Παπαθανασίου με τους εκπροσώπους των προμηθευτών, και αυτό το θέμα βαίνει προς την τελική του ρύθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση “αν κινδυνεύει η κυβέρνηση να πέσει από τη δημόσια ανασφάλεια”, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι “η δημόσια ασφάλεια και η έννομη τάξη είναι υπέρτατο αγαθό, το οποίο η πολιτεία να διασφαλίζει και τα μέτρα που λαμβάνονται προς τα εκεί κατατείνουν”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης