Αύριο η ψηφοφορία επί της αρχής επί του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 20:35
Αύριο η ψηφοφορία επί της αρχής επί του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια
Αύριο το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια, μετά από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απηύθυνε και πάλι έκκληση για την ευρύτερη δυνατή σύμπλευση των κομμάτων, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι δύο κόμματα της Αντιπολίτευσης υπερψηφίζουν (Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ).

Κατηγόρησε όμως όσους δεν κράτησαν την διαφωνία τους στο σοβαρό επίπεδο που αρμόζει σε ένα τέτοιο νομοθέτημα και επιχείρησαν να ανεβάσουν τους τόνους , μίλησαν για «ότι ο καθένας θυμάται για να πάρουν μερικά λεπτά δημοσιότητας», έθεσαν ζητήματα δεδηλωμένης και μίλησαν για μια συμφωνία που δεν την ξέρει κανείς «για και να προκαταλάβουν πολιτικές εξελίξεις που θα ήθελαν να υπάρξουν».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, επιφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά προς την Χρυσή Αυγή λέγοντας «Ελπίζω να μην έδωσαν το όνομά μου στα τάγματα εφόδου για να με καρατομήσουν, διότι νομίζω ότι έχουν αποθρασυνθεί αρκετά για να τολμάνε να έρθουν εδώ και πέρα από τις απόψεις τους, που είναι καταδικασμένες, να τολμάνε να θέτουν και τέτοια ζητήματα».

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, είπε πως αν υπάρχει στοχοποίηση (όπως είχε σχολιάσει νωρίτερα ο κ. Βούτσης τις αναφορές του βουλευτή Αντώνη Γρέγου) υπάρχει για τους βουλευτές του κόμματός του.

«Στα χρόνια που θα έρθουν κανείς δεν Θα ασχολείται μαζί σας. Το έργο σας θα ακυρωθεί και τις ύβρεις σας τις επιστρέφουμε» είπε απευθυνόμενος στην κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Το απειλητικό ύφος δεν ταιριάζει στο Κοινοβούλιο. Αφήστε την ιστορία να κρίνει τις απόψεις και τα νομοσχέδια, όπως θα σας κρίνει κι εσάς. Απλώς εσάς θα σας κρίνει και η Δικαιοσύνη γιατί παραπέμπεστε ως συμμορία», ανταπάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 20:37