Διάγγελμα προς τον γερμανικό λαό, στο οποίο θα τονίσει την ανάγκη για περαιτέρω στήριξη στην Ελλάδα, ακόμα κι αν η κυβέρνηση Τσίπρα αρνηθεί να εφαρμόσει μέρος όσων είχαν συμφωνήσει οι προκάτοχοί της με τους θεσμούς, αναμένεται να απευθύνει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η κα Μέρκελ διεξάγει συναντήσεις με μικρές ομάδες κοινοβουλευτικών του κόμματός της στην καγκελαρία, για να τους πείσει να παραμερίσουν τις αμφιβολίες τους και να εγκρίνουν την παροχή νέων πόρων που θα αποτρέψουν μία ελληνική χρεοκοπία.

Ο γεωπολιτικός παράγοντας παίζει κρίσιμο ρόλο στο σκεπτικό της, καθώς θεωρεί ότι η εγκατάλειψη της Ελλάδας θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα στην ενότητα και τη διεθνή επιρροή της Ευρώπης.

Η καγκελάριος αναμένεται να απευθύνει το διάγγελμα αμέσως μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της, με όρους που εκείνη πιστεύει πως της δίνουν τα επιχειρήματα να την «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιθυμία της Μέρκελ να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη έρχεται, πάντως, σε αντίθεση με το πολιτικό κλίμα στη Γερμανία προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως σημειώνει το Bloomberg, «κατηγορείται» πως με πολιτικά τερτίπια καθυστερεί τη διαδικασία.

Οι βουλευτές της Γερμανίδας καγκελαρίου που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα υπολογίζεται πως είναι 100, από τους 311 συνολικά.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης