Της Γεωργίας Μόσιου

Φωτιές άναψε η εσπευσμένη κίνηση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο την Κυριακή με διαδικασίες fast track αιφνιδιάζοντας την ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση στη βουλή θα γίνει μέσα σε ένα «κύμα» απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει και θα κορυφωθούν την Κυριακή που θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο.

Έπειτα από την απόφαση να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου το Σάββατο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 48ωρη απεργία για Παρασκευή και Σάββατο, ενώ για την Κυριακή είχαν ήδη προκηρύξει 24ωρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς..

Παράλληλα, την Κυριακή στις 10.00 το πρωί θα οργανωθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ  η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, τονίζει η ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά των πολιτικών κομμάτων η επίσπευση της ψήφισης του νομοσχεδίου προκάλεσε την αντίδρασή τους και τις έντονες δηλώσεις.

Στο zougla.gr μίλησαν εκπρόσωποι των κομμάτων για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης:

Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας από το Ποτάμι

Ιωάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης