Τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis θα εισηγηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός, πέραν των εξελίξεων με τη Novartis, θα αναφερθεί εκτενώς και στο θετικό αφήγημα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίαςΟ πρωθυπουργός θα εισηγηθεί τη σύσταση της Επιτροπής στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να συνδράμουν όλοι στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, λέγοντας ότι αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί και η πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός, πέραν των εξελίξεων με τη Novartis, θα αναφερθεί εκτενώς και στo θετικό αφήγημα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος έχει δηλώσει ότι η Προανακριτική Επιτροπή είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα κι αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων. Παράλληλα, έχει τονίσει ότι την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή θα στηρίξει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τοποθέτησε χρονικά τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής μετά την Καθαρά Δευτέρα (19 Φεβρουαρίου).

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναφερθεί στη θετική πορεία της οικονομίας, στις επιτυχημένες εξόδους της Ελλάδας στις αγορές και να παρουσιάσει τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, τόσο το διάστημα μέχρι την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018, όσο και έπειτα από αυτή.

Ως προς το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ αναμένεται να σημειώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Η εισαγγελική έρευνα αποτελεί την εγγύηση της ορθής εφαρμογής των νόμων και της προστασίας όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis, έχει δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης