Τη λήψη άμεσων μέτρων για να αντιμετωπιστεί η ταχεία εξάπλωση του κορονoϊού σε Αχαΐα και Ηλεία και να θωρακιστεί η δημόσια υγεία ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα σε άλλες περιοχές, ζητά με ερώτηση του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Κατρίνης τονίζουν την ανάγκη να ενισχυθούν με μέσα και προσωπικό τα νοσοκομεία των δύο νομών ενώ κάνουν λόγο για ευθύνες των αρμοδίων φορέων για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της επιδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αρχική στρατηγική της ελεγχόμενης διασποράς με συσχετισμό των κρουσμάτων με άτομα που ταξίδεψαν σε χώρες με επιδημική έξαρση της λοίμωξης του κορωνoϊού αναθεωρείται, μετά και την ανεπιτυχή διαχείριση του πρώτου περιστατικού από το Γ.Ν. Αμαλιάδας και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Πατρών στο Ρίο, με 23 διαπιστωμένα περιστατικά στην περιοχή ως τώρα και απρόβλεπτες συνέπειες σχετικά με το μέγεθος εξάπλωσης της λοίμωξης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα δεκάδες εργαζόμενοι των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και να περιοριστεί η λειτουργία τους με αναστολή των εφημεριών και με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Αχαΐας και της Ηλείας, αφού το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο αποτελεί τη ναυαρχίδα του συστήματος υγείας στη Δυτική Ελλάδα και νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα που προσβάλλονται από κορωνοϊό», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα ρωτούν τον υπουργό Υγείας «αν οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων ήταν ενήμερες για το πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων από τον Covid-19 και αν ναι, έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για τη διαμόρφωση χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης πιθανών κρουσμάτων και ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή κατά πόσο «ο ΕΟΔΥ είχε αξιολογήσει ορθά τα τελευταία δεδομένα και από άλλες χώρες όπου έχει σημειωθεί επιδημιολογική έξαρση του κορωνοϊού, ώστε να ενημερώσει κατάλληλα τα νοσοκομεία αναφοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης