Καλεσμένος στην εκπομπή «Έχω Θέμα» στη Zougla Tv ήταν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες, ενώ παράλληλα οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς τον κ. Καζάκη και να πάρουν απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ε.ΠΑ.Μ. ενεπλάκη με δυνάμεις που ήταν καμένα χαρτιά»

«Το Ε.ΠΑ.Μ. κακώς κατά τη γνώμη μου προσπάθησε να συνεργαστεί με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις» δήλωσε ο κύριος Καζάκης. «Το Ε.ΠΑ.Μ. ενεπλάκη με δυνάμεις που ήταν καμένα χαρτιά, όπως ο κύριος Καμμένος, το Άρμα Πολιτών και γενικότερα διάφορα αριστερά σχήματα, το οποίο ήταν θεμελιώδες λάθος του κινήματος, διότι ταυτίστηκε το Ε.ΠΑ.Μ. με ξεφτισμένες πολιτικές δυνάμεις και τους δώσαμε τη δυνατότητα να μας εκμεταλλευτούν αυτές οι δυνάμεις» προσέθεσε.

«Πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές»

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πρόταση στις δυνάμεις του Ε.ΠΑ.Μ. ανά την επικράτεια να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές από κοινού. Η άποψή μας, όμως, είναι ότι δεν θέλουμε κανενός είδους συνεργασία κορυφής. Όμως, γενικότερα δεν θα θέλαμε συνεργασία με κανένα κόμμα, κυρίως εντός Βουλής, διότι δεν συμφωνούμε σε βασικά ζητήματα» απάντησε ο κ. Καζάκης στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξουν συνεργασίες στις εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει τη χώρα για δύο μήνες»

Όσον αφορά στην ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τη χώρα, είπε: «Πολύ φοβάμαι ότι θα περάσουμε και τη δοκιμασία να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα για δύο μήνες και αυτό γιατί θα υπάρξει η ανοχή, δηλαδή αφού σε ψηφίσαμε, θα σε ανεχθούμε για έναν – δύο μήνες. Να είστε σίγουροι ότι από το πρώτο εικοσιτετράωρο θα φανεί το μεγάλο δίλημμα, το οποίο είναι το εξής: αν θα τα τινάξει όλα στον αέρα και θα καλέσει τον κόσμο στους δρόμους να υπερασπιστεί τα αυτονόητα ή θα κάνει ό,τι έκαναν και οι άλλοι και θα δέσει σιδεροδέσμιο τον λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Χρυσή Αυγή έχει ρίζες στον υπόκοσμο»

Ο κ. Καζάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εξέφρασε και την άποψή του για τη Χρυσή Αυγή. «Η Χ.Α. είναι ένα νεοναζιστικό και νεοφασιστικό μόρφωμα, το οποίο έχει ρίζες στον υπόκοσμο της χώρας με τη διαφορά ότι κατόρθωσε και φούσκωσε, καθώς το σύστημα επιμελώς από την εποχή που την πρόβαλε δεόντως όταν έκανε εκστρατείες ενάντια στους λαθρομετανάστες σε κακοπαθημένες περιοχές των Αθηνών και μάλιστα κατ’ εντολή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης επί Χρυσοχοΐδη και μετά την πρόβαλε με μόνο στόχο να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος στην υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. Η έξυπνη κίνηση ενός επιτελείου είναι η δημιουργία του αντιπάλου που θέλει, έτσι δημιούργησε έναν αντίπαλο, ο οποίος φάνηκε πόσο ξεβράκωτος είναι, διότι όταν το σύστημα στράφηκε εναντίον του σήμερα τρέμουν τον εισαγγελέα».

«Χειροπέδες στην τρόικα»

Ερωτηθείς για το τι θα έκανε άμεσα σε περίπτωση που το Ε.ΠΑ.Μ. γινόταν κυβέρνηση ή συμμετείχε στην κυβέρνηση, απάντησε: «Αν βρισκόμουν απέναντι από τον Τόμσεν ή την τρόικα, θα τους έλεγα να παραδώσουν αμέσως όλα τα στοιχεία που έχουν παρακρατήσει από το ελληνικό Δημόσιο και όλα τα έγγραφα και τις συμφωνίες που έχουν γίνει κάτω από το τραπέζι. Εάν δεν παραδοθούν, να διαταχθεί άμεσα η βίαιη προσαγωγή όλων των στοιχείων που διαθέτουν και χειροπέδες».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση»

«Η χώρα θα κερδίσει παρά θα χάσει, αν βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι αυτήν τη στιγμή με την ένταξή της στο ευρώ και την Ε.Ε. στερήθηκε η χώρα όλες τις δυνατότητες που είχε να αναπτύξει οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες του κόσμου» υποστήριξε.

Τέλος, στις δηλώσεις του συμπλήρωσε ότι κρίνει απαραίτητη την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη διαγραφή μερικών χρεών, την αύξηση του ποσοστού των επενδύσεων και την εφαρμογή του συστήματος της δωρεάν παιδείας και υγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης