Στις μειώσεις των συντάξεων πού έγιναν τα προηγούμενα δέκα χρόνια, για τις οποίες, όπως είπε, δεν γίνεται λόγος, εστίασε την κριτική του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το μεσημέρι, στη διάρκεια επίσκεψης και συνάντησης του με τους εργαζόμενους, στην εταιρεία “Epsilonnet” στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

«Ακούσαμε σήμερα το πρωί, για παράδειγμα, ότι θα αναβληθεί η νέα μείωση των συντάξεων, αλλά την ίδια στιγμή δεν μιλάνε τι έχει γίνει με όλες αυτές τις μειώσεις που ακολούθησαν, όλα τα τελευταία δέκα χρόνια, για τους συνταξιούχους» είπε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Και βέβαια, εντάξει, εσείς κυρίως είστε νέοι άνθρωποι, έχετε το μέλλον και τη ζωή μπροστά σας, αλλά έχετε πατεράδες και μανάδες, έχετε παππούδες, ο καθένας μας ζει σε μια οικογένεια και έχει αρρώστιες, πρέπει να πάει να γιατροπορευτεί, άλλοι έχουν μικρά παιδιά και πρέπει να τα σπουδάσουν, αύριο να τα στείλουν στο πανεπιστήμιο και δεν έχουν χρήματα. Άρα όλα αυτά τα ζητήματα πάνε πακέτο. Γιατί το ένα φέρνει το άλλο. Και απ΄ αυτή τη σκοπιά λέμε δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επιλογή του ΚΚΕ να επισκέπτεται εργασιακούς χώρους κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι έχει σημασία να συζητηθεί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τόσο η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και της χώρας τα προβλήματα των εργαζομένων, όσο και οι γεωπολιτικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Ως ΚΚΕ επιλέξαμε τις περιοδείες και τις επισκέψεις σε χώρους εργασίας, έτσι ώστε να γνωρίσουμε από κοντά και να συνομιλήσουμε με τους εργαζόμενους σχετικά με τα προβλήματά τους, για την πορεία της ανάπτυξης που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, για την οποία, όπως ξέρετε, εμείς έχουμε πει ότι δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Απ΄ αυτή τη σκοπιά τα πολιτικά κόμματα, οι εργατικές- λαϊκές οργανώσεις πρέπει να γνωρίσουν το πώς προχωράνε οι επιχειρήσεις μέσα στις δύσκολες συνθήκες μιας δεκάχρονης οικονομικής κρίσης, που τώρα περνάει σε μια ασθενική καπιταλιστική ανάπτυξη, όπου όμως παραμένουν όλα τα μνημόνια, παραμένουν όλοι οι αντεργατικοί- αντιλαϊκοί νόμοι. Και βεβαίως νέα σύννεφα εμφανίζονται στον ορίζοντα και στον διεθνή χώρο και στον ευρωπαϊκό και στην ευρύτερη περιοχή μας. Γι΄ αυτό έχει σημασία να συζητήσουμε και συζητάμε με τους εργαζόμενους όλα αυτά τα προβλήματα».

Η επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα ολοκληρώνεται απόψε με την ομιλία του στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, με αφορμή τα “100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ”, στις 21.45, στο πρώην στρατόπεδο “Παύλου Μελά”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης