Την αισιοδοξία του για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ από τις κάλπες της 7ης Ιουνίου, εκφράζει σε συνέντευξή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αισιοδοξία η οποία στηρίζεται σε όσους ψήφισαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και «πολύ περισσότερο στους χιλιάδες που δείχνουν ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ, αναγνωρίζουν την εντιμότητα και τη συνέπειά του, βλέπουν ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει και ξέρουν ότι στα δύσκολα ο λαός χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τυχόν κυβερνητικών συνεργασιών είπε ότι «το ΚΚΕ έχει σύγχρονο, επεξεργασμένο πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, το οποίο δε συναντιέται με τα αντιλαϊκά προγράμματα των σημερινών κομμάτων του συστήματος».

   Προέβλεψε ότι βάσει του υπάρχοντος συσχετισμού δυνάμεων «η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι από χέρι αντιλαϊκή», τονίζοντας πως «το ΚΚΕ θα είναι η μαχητική δύναμη μέσα και έξω από τη Βουλή για τα δικαιώματα του λαού».

   Προσέθεσε ότι στις 7 Ιουλίου «κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας”», υπογραμμίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιπαλέψει αποτελεσματικά τη συντηρητική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Αναφορικά με τις προτεραιότητες του ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή, υπενθύμισε ότι στο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε συνολικά έξι προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων οι οποίες «απορρίφθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη δήθεν “προοδευτική”, “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν».

   «Να γιατί ο λαός μας πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να συνεχίσει πιο αποφασιστικά το δρόμο της διεκδίκησης, μέσα και έξω από τη Βουλή, έτσι ώστε απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης, οργάνωσης του αγώνα» προσέθεσε.

   Ερωτηθείς αν φοβάται νέο μνημόνιο σε περίπτωση νίκης της ΝΔ, όπως αφήνει να εννοηθεί ο πρωθυπουργός, απάντησε «τα όσα με αποκρουστικό τρόπο, ορισμένες φορές, εξαγγέλλει η ΝΔ βρίσκουν έδαφος στην πολιτική που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι στον αντίποδά της», ενώ «το τέταρτο μνημόνιο, οι δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 είναι έτσι κι αλλιώς πραγματικότητα και είναι το κοινό σχέδιο τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ».

   Είπε επίσης ότι «το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για “βιώσιμη ανάπτυξη”, όπως και αυτό του κ. Τσίπρα για “δίκαιη ανάπτυξη” δεν αφορά “όλους τους Έλληνες”. Ανάπτυξη για όλους δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του εκμεταλλευτικού συστήματος».

   Αναφορικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος είπε «εάν το νόμισμα είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τότε ναι, μιλάμε για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που φυσικά δεν είναι και δεν μπορούν να είναι απόλυτα ίδιες».

   Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο “μεγάλου συνασπισμού” σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση του ότι «κύριο μέλημα του συστήματος στη συγκεκριμένη φάση φαίνεται να είναι η σταθεροποίηση ενός διπόλου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το οποίο θα τροφοδοτεί την κυβερνητική εναλλαγή».

   Εξέφρασε την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα, εγκάλεσε την κυβέρνηση για απαράδεκτο εφησυχασμό του λαού, προσθέτοντας «το χειρότερο είναι πως έχει αναλάβει σε κοινή “εργολαβία” με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα να πείσει πως την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας, τα σύνορα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, θα τα υπερασπιστούν δήθεν οι ξένοι “προστάτες”, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, που έχουν δώσει το “πράσινο φως” στην τουρκική επιθετικότητα».

   Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «ο ελληνικός λαός, όπως και οι άλλοι λαοί της περιοχής, μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί πιέζοντας την κυβέρνηση και παλεύοντας να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

   Κατέληξε στη συνέντευξή του υπογραμμίζοντας, «μόνο απελευθερώνοντας τη χώρα απ΄ αυτό το βεβαρυμμένο κι επικίνδυνο για το λαό πλαίσιο, θα μπορέσουμε να ανασάνουμε από τον κίνδυνο του πολέμου. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον με πολύ ισχυρό ΚΚΕ, που προτάσσει την κοινή πάλη των λαών Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας κόντρα στα συμφέροντα που οδηγούν στον πόλεμο».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης