Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέπτεται τη Θήβα όπου θα συζητήσει για την ανάγκη λήψης μέτρων αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης της περιοχής, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοπασχολούμενοι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θηβαίων Γ. Αναστασίου, ενώ μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μία σεισμογενή περιοχή με έντονη έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας όλο αυτό το διάστημα, και από αυτή την άποψη έχουμε συναντήσεις με μαζικούς φορείς. Είδαμε τον δήμαρχο κατ’ αρχήν, θα δούμε το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους των Εμπόρων, Βιοτεχνών – Επαγγελματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα θέλαμε να επισημάνουμε το εξής ζήτημα, το οποίο περιλαμβάνεται και στην ερώτηση που κατέθεσε το κόμμα μας στη Βουλή: χρειάζεται άμεσα προληπτικός, συνολικός έλεγχος, ιδιαίτερα για τα δημόσια κτίρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπου καθημερινά συνωστίζονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Επίσης χρειάζεται προληπτικός έλεγχος και έλεγχος στατικότητας γενικότερα και στις εργατικές κατοικίες “Θήβα 3”.

Προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, είναι φθαρμένα, είναι προβληματικά ή είναι παλαιά. Και βεβαίως χρειάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους, στο λαό της Θήβας, να μπορεί να απευθύνεται σε γνώστες, σε επιστήμονες, σε ειδικούς, οι οποίοι δεν υπάρχουν σήμερα -άρα η κυβέρνηση, το κράτος πρέπει να μεριμνήσει για αυτό- έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν και στις κατοικίες τους ή στα μαγαζιά τους τον απαραίτητο στατικό ή άλλο προληπτικό αντισεισμικό έλεγχο. 

Αυτά είναι ορισμένα από τη δέσμη των αιτημάτων που θέτουμε, μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα που θα μας θέσουν οι φορείς και θα τα προωθήσουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο και όπου χρειάζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σχετικά με τα εργασιακά, ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τα αλλεπάλληλα, αντεργατικά νομοσχέδια που έχει ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παλαιότερα, είναι νόμοι οι οποίοι μένουν σε απόλυτη ισχύ.

«Οι περισσότεροι είναι νόμοι των μνημονίων, οι οποίοι δεν αφορούσαν τελικά, όπως προειδοποιούσαμε ως ΚΚΕ, την περίοδο εκείνης της κρίσης αλλά ήρθαν για να μείνουν. Άρα ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και με τον εμβληματικό νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη, θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα για την κατάργηση στην πράξη αυτών των νόμων. Οι ίδιοι με την πάλη τους να τους πετάξουν στα σκουπίδια, όπως έκαναν πρόσφατα με τον νόμο Χατζηδάκη στη μεγαλειώδη απεργία και στα συλλαλητήρια της 6ης του Απρίλη» σημείωσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ακρίβειας τονίζοντας πως: «Αυτό που ταλανίζει τη λαϊκή οικογένεια, τα λαϊκά νοικοκυριά και όλο τον ελληνικό λαό είναι η έξαρση της ακρίβειας, η οποία δεν ξεκίνησε τώρα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που κάνει η Ρωσία και έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αλλά ξεκίνησε πολύ πιο πριν με την πορεία απελευθέρωσης της ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται όλες οι πηγές ενέργειας τις οποίες έχει η ελληνική οικονομία και το ελληνικό υπέδαφος, δηλαδή τα ορυκτά λιγνίτη και από εκεί και πέρα και οι υδρογονάνθρακες, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η γεωθερμία, το υδάτινο δυναμικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης