«Τον διχασμό τον δημιουργούν οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, μέσα και από τη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας στα σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τον δημιουργούν όσοι επιβάλλουν με ψέματα και εκβιασμούς συνεχώς νέα αντεργατικά μέτρα και φοροεπιδρομές ενάντια στο λαό. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που αγωνίζεται ακούραστα να ανακουφιστεί ο λαός. Είναι το κόμμα που καλεί το λαό σε αγωνιστική συμπόρευση γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, όταν αποφασίσει να βαδίσει μπροστά στο δρόμο των ριζικών αλλαγών, της ανατροπής, μέχρι να βρεθεί ο ίδιος πραγματικά στην εξουσία και όχι στο περιθώριο αυτής, όπως σήμερα».

Τα παραπάνω τόνισε ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα, Κυριακή, από το Μεζούρλο της Λάρισας, στα πλαίσια της εκδήλωσης του ΚΚΕ για την ανέγερση του μνημείου στη μνήμη των εκτελεσθέντων κομμουνιστών του ΔΣΕ και άλλων αγωνιστών της περιόδου 1946 – 1950 (ΔΣΕ) και 1941 – 1944.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για την ανέγερση του μνημείου ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η ανέγερση αυτού του μνημείου είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους, όσοι και όσες έμειναν όρθιοι και αλύγιστοι μέχρι το τέλος».

«Το Μεζούρλο στέκει τιμημένο δίπλα στη Γυάρο, στη Μακρόνησο, στον Άη-Στράτη, στο Τρίκερι, στη Μεσούντα της Άρτας, στη Φλώρινα, στην Τρίπολη, στο Γράμμο, ως ένας από τους δεκάδες τόπους θυσίας των αλύγιστων αγωνιστών της ταξικής πάλης στην πατρίδα μας», σημείωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας για την ιστορική σημασία της εποχής εκείνης είπε μεταξύ άλλων ότι «όπως τότε, έτσι και σήμερα, στην πραγματικότητα συγκρούονται δύο κόσμοι» για να συμπληρώσει πως «και στην περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης και αργότερα στην περίοδο του ΔΣΕ, συγκρούστηκαν δύο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Από τη μια, ήταν οι κομμουνιστές, οι ριζοσπάστες, οι αγωνιστές, που αντιπροσώπευαν και πάλευαν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού και από την άλλη, ο καταπιεστικός μηχανισμός της αστικής τάξης που υπερασπιζόταν το εκμεταλλευτικό σύστημα και τις επιθετικές ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή και τον ρόλο της, όπως τόνισε, σημειώνοντας πως «οι ρίζες του φασισμού βρίσκονται βαθιά μέσα στο σύστημα και είναι η δική του αναγκαία και πολύτιμη εφεδρεία, την οποία ρίχνει στη μάχη για να κάνει τη βρώμικη δουλειά»:

Μεταξύ άλλων, ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη «θεωρία των δύο άκρων» για να τονίσει πως «στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ και άλλων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφοι και άλλοι επαναφέρουν την απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων».

Τόνισε δε ότι «έφτασαν να συγκρίνουν και να ταυτίζουν το μοίρασμα της προκήρυξης και της ανακοίνωσης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, με το μαχαίρι του χρυσαυγίτη».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ λέγοντας πως το κάλεσμα «αφορά όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανθρώπους του μόχθου, όσους αγανακτούν με τη σημερινή κατάσταση και θέλουν να την αλλάξουν».

«Θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους την πολιτική μας πρόταση διεξόδου και κυρίως να τους καλέσουμε να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας, μαζί με το ΚΚΕ στους αγώνες, για να φέρουμε τις λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο. Μέσα στους τόπους δουλειάς, τα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι χτες είχαν κάνει άλλες πολιτικές επιλογές, και σήμερα προβληματίζονται, αναζητούν εναλλακτικές», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης