«Αν δεν περπατήσουμε με μεγάλα projects που παράγουν εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, το χρέος δεν πρόκειται να κατέβει. Είναι “φαραωνικό”. Xρειαζόμαστε και άλλα project που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις την επόμενη πενταετία, της τάξης των 80 δισ. ευρώ. Πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθιζόταν να γίνει. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην απλούστευση του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης στη χώρα μας» ανέφερε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε ένα σύνολο ξένων επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα. Το εύκολο κομμάτι είναι η προσέλκυση των επενδύσεων αλλά το δύσκολο είναι ο τρόπος απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης».

Παράλληλα, ο κ. Μάρδας είπε ότι συγκεντρώνει ένα σύνολο ειδικών σε αυτόν τον τομέα αλλά και αντιγράφει βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχει επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα «για να αλλάξει η παλιά κουλτούρα που υπάρχει στο θέμα».

Σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε ότι «έχει τριπλάσια έκταση από το Πριγκιπάτο του Μονακό, το οποίο όμως δημιουργεί ετήσιο εισόδημα 7 δισ. δολαρίων». «Τα έξι στρέμματα (του Ελληνικού) πρέπει να παράγουν πλούτο σε αυτήν τη χώρα» υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης