Δ. Παπαδημούλης: Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της τα μνημόνια και την επιτροπεία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 13:11
 Δ. Παπαδημούλης: Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της τα μνημόνια και την επιτροπεία
«Μετά από επτά χρόνια περιπετειών για τη χώρα και μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της τα μνημόνια και την επιτροπεία, χτίζοντας έναν "καθαρό διάδρομο" εξόδου από την κρίση», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, καλύτερος συντονισμός και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ωστόσο έχει διαμορφωθεί ένα θετικό "momentum" για τη χώρα μας το οποίο δεν πρέπει να περάσει αναξιοποίητο», σημειώνει και προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό το επόμενο διάστημα να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση το 2015, να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, και κυρίως να ανακτηθεί πλήρως η διεθνής εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, που αποτελεί και έναν από τους κρισιμότερους παράγοντες για την επάνοδο σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, τη βελτίωση των κοινωνικών δεικτών και την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας».

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτηρίζει το 2018 έτος-ορόσημο για την Ελλάδα και την Ευρώπη και υπογραμμίζει: «Eνόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών του 2019, η διαμόρφωση πλατιών, κοινωνικών και προοδευτικών συμμαχιών κρίνεται ιστορικά αναγκαία. Οι προωθητικές αλλαγές που κυοφορούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών πυκνώνουν σταδιακά. Ενισχύονται τα "κανάλια επικοινωνίας" μεταξύ της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας και της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Προωθούνται κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες από τις ευρωομάδες τις Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εντατικοποιείται ο διάλογος για τη δημιουργία ενός "αντιδεξιού-αντινεοφιλελεύθερου μετώπου" από μια ομάδα πολιτικών ηγετών, με σημαντικό τον ρόλο του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την αλλαγή του σημερινού νεοφιλελεύθερου δόγματος της λιτότητας, υπέρ της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 13:11