«Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη ρήξη με τους δανειστές», γιατί αυτή δεν συμφέρει κανένα, αλλά τη συμφωνία μαζί τους, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκάλεσε αναβρασμό στις Βρυξέλλες, οι οποίες ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφτηκε την Ελλάδα, χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη στάση της νέας κυβέρνησης να μη θέλει να συνεργαστεί με τους πιστωτές της, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θα διεκδικήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό “κούρεμα” του χρέους», προσθέτοντας ότι πρέπει «να επιτευχθεί μία κοινά αποδεκτή λύση».

«Σημασία έχει ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει μία ουσιαστική διαπραγμάτευση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση που διεκδικεί λύσεις» σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης