Την άποψη ότι «η Κομισιόν πρέπει να διαδραματίσει πιο θετικό ρόλο και να μην υποστηρίξει μονομερώς την κυβέρνηση Ραχόι» εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη έκδοση της βουλγαρικής εφημερίδας «Europost», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το καταλανικό ζήτημα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την κρίση που ξέσπασε στην Ισπανία, με αφορμή τη διενέργεια του καταλανικού δημοψηφίσματος, τόνισε ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στην ισπανική κεντρική κυβέρνηση και την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, «δημιουργεί αδιέξοδα στην υπάρχουσα κρίση» και δεν επιλύει τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη γνώμη μου, η λύση βρίσκεται στον διάλογο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού» υποστήριξε ο Δημ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι «εάν ο πρωθυπουργός Ραχόι και οι καταλανικές Αρχές θέλουν να συζητήσουν, τότε θα μπορούσαν να ζητήσουν από την Κομισιόν να διαδραματίσει θετικό ρόλο» σε αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης