Δ. Στρατούλης: Δεν ακουμπάμε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 02:00
Δ. Στρατούλης: Δεν ακουμπάμε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ
Τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα αποθεματικά ύψους 3,1 δισ. ευρώ του λογαριασμού του ΑΚΑΓΕ, (σ.σ.: Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), με τροπολογία που έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση, διέψευσε κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Δεν ακουμπάμε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ ούτε βάζουμε χέρι στα αποθεματικά του. Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση της κυβέρνησης και πρέπει να σταματήσουν τέτοιες προβοκάτσιες», τόνισε χαρακτηριστικά στην Βουλή ο κ. Στρατούλης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση.

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή ημέρα, όχι μόνο γιατί γίνεται το πρώτο βήμα εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης, όπως είπε, αλλά γιατί λύνει δύο μεγάλα ζητήματα.

Αρχικά, καταργεί την δυνατότητα κάθε κυβέρνησης να κάνει πολιτική επιστράτευση απεργών, δικαιώνοντας όπως είπε ο κ. Στρατούλης τη μάχη της Αριστεράς, ενώ παράλληλα δικαιώνει τους αγώνες ενάντια στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 02:00