Θλιβερή εξέλιξη χαρακτηρίζει την πολιτική μετατόπιση του Μίκη Θεοδωράκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι οι θέσεις που διατύπωσε στην ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Μακεδονικό είναι μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι θα πρέπει να διερωτηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης αν τον τιμά ο τρόπος με τον οποίο τον υποδέχτηκαν και τον χαιρέτησαν γνωστά ακροδεξιά στοιχεία και φασίστες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ.Τζανακόπουλο, ούτε για αστείο ούτε για σαρκασμό δεν λέγονται αυτά που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του. Διερωτήθηκε, επίσης, αν ο Μίκης τα λέει και για τον εαυτό του αυτά που είπε περί αριστερόστροφου φασισμού.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Θεοδωράκης είναι υπεύθυνος για το παρελθόν του και αρμόδιος για να αποφασίσει μόνος του για τον εαυτό του.

Συμπλήρωσε, όμως, ότι η λογική της προτροπής να ενωθούν οι Έλληνες δεν μπορεί παρά να είναι λογική που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με βάση την κεντρική πρόταση που έχει διαμορφωθεί από 2007-8 και με βάση την πραγματικότητα, καθώς η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, όπως είπε, ανήκει κατά 51% μόνο στους Έλληνες και κατά τα υπόλοιπα στους Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους και του Αλβανούς και ότι έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια 100 και πλέον χώρες.

Είπε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτήν την ώρα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει».

Ανακοίνωσε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι από τον κ. Καμμένο ή τον κ. Κοτζιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης