Δ. Βίτσας: Αυτή η κυβέρνηση πετυχαίνει να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017, 04:05
Δ. Βίτσας: Αυτή η κυβέρνηση πετυχαίνει να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία
Το 2018, η χώρα βγαίνει από τη μνημονιακή επιτροπεία, αυτό είναι κοινώς παραδεκτό, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος επεσήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι που πετυχαίνει να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία.

«Σε αυτόν τον δρόμο της αποτελεσματικότητας πρέπει να μείνουμε σταθερά προσανατολισμένοι, έως ότου ολοκληρωθεί και η συμφωνία. Και χρειάζεται επιμονή και σοβαρότητα, ώστε καμία σκέψη ή πράξη να μην κλονίσει την ολοκλήρωση της προσπάθειας της χώρας. Κι από τη δική μας πλευρά και από την πλευρά των θεσμών, οι οποίοι οφείλουν να σεβαστούν και την υπογραφή τους και τις υποχρεώσεις τους και την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Συγχρόνως απαιτείται να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα και μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό θα δοκιμαστούμε ως κυβέρνηση σε ένα ευκρινές σύστημα κινήτρων και υποχρεώσεων που αφορούν το πολιτικό σύστημα, το νέο παραγωγικό πρότυπο και την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους...» επεσήμανε ο κ. Βίτσας.

Ως το δεύτερο χαρακτηριστικό της περιόδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τον κοινωνικό προσανατολισμό, τα μέτρα που κρατούν την κοινωνία όρθια με έμφαση στους πλέον θιγμένους πολίτες και των πιο αδύναμων.

Μιλώντας ο κ. Βίτσας για το τρίτο χαρακτηριστικό της περιόδου, είπε πως αυτό είναι ο φόβος και η πανικόβλητη αντίδραση του προϋπάρχοντος συστήματος, πολιτικού, παραοικονομικού, αντικοινωνικού και επικοινωνιακού, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «υπερασπίζεται το σύστημα του αμύνεσθαι περί πάρτης» καταλογίζει σε αυτήν την κυβέρνηση ότι για το μόνο που αγωνίζεται είναι να κρατάει την εξουσία, «η οποία θεωρεί ότι της ανήκει». «Αυτή η λογική πρέπει να βγει από το μυαλό τους. Εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε, αλλά θα πρέπει να μας απαντήσει το παλιό σύστημα πώς τα κατάφερε να δημιουργήσει δημόσιο χρέος 300 δισεκατομμύρια» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, ο κ. Βίτσας διεμήνυσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και ζήτησε να «συγκρατηθεί» ένας τουλάχιστον βουλευτής, ο οποίος έχει υπερβεί τα εσκαμμένα περί της μαχητικότητας και της δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017, 04:05