Για τις διαπραγματεύσεις, τις «κόκκινες γραμμές» και τα μέτρα που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση μίλησε ο βουλευτής και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δήμο Εμμανουήλ Παππά.

«Πρόκειται περί μιας διαπραγμάτευσης, η οποία θα έχει τέλος, όταν έχει τέλος. Δεν είναι θέμα τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη. Η κοινωνία θέλει μία συμφωνία κατά πώς είναι η ανάγκη της και κατά πώς τη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της Δευτέρας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «στις 20 Φεβρουαρίου υπογράψαμε ως κυβέρνηση μια συμφωνία, το μέρος από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης έχει πλήρως γίνει πράξη. Θεωρώ ότι αυτοί που δεν είναι εντάξει σε σχέση με τη συμφωνία είναι οι εταίροι μας , οπότε είναι η σειρά τους να ανταποκριθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές. Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, βαθιά κόκκινες. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα ξεκινήσει με διάφορες διαδικασίες. ΕΝΦΙΑ ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξαναδεί» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Βίτσας, που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια, μίλησε για τον ρόλο της Επιτροπής, ενώ επεσήμανε πως όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

«Στις 14 Μαΐου, η Εξεταστική Επιτροπή θα ξεκινήσει να λύσει διαχρονικά ζητήματα και συγχρόνως θα συγκροτήσει των κατάλογο των μαρτύρων. Ο στόχος μας είναι, πάνω στην πραγματικότητα να βρούμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι λυτρωτική. Στον βαθμό που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες θα τις αποδώσουμε και στον βαθμό που υπάρχουν οποιουσδήποτε ευθύνες θα ακολουθήσουν τον δρόμο τους» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του το Σάββατο στις Σέρρες ο κ. Βίτσας επισκέφθηκε και τις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές στον δήμο Εμμανουήλ Παππά.

«Πρέπει να κάνουμε αλλεπάλληλα σχέδια που να ξεκινήσουν από τώρα και να πηγαίνουν στην οριστική λύση του προβλήματος, πρέπει να φτιάξουμε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για του χρόνου, ένα ετήσιο σχέδιο, ώστε να μην επανέλθουν αυτές οι πλημμύρες» δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Πεθελινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης