«Οι παράλογες απαιτήσεις που υπάρχουν και από το ΔΝΤ και από ακραίους κύκλους της Ευρώπης έρχονται περισσότερο ως πολιτική καθυστέρηση, “ντυμένη” με τεχνοκρατικά στοιχεία, τα οποία είναι αμφιλεγόμενα» ανέφερε το Σάββατο ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Alpha 9.89, επεσήμανε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σε μια δημιουργική αναμονή. Η συμφωνία θα είναι κάτι το ολοκληρωμένο. Δηλαδή, τι θα γίνει από το 2019 και πέρα, ποια θα είναι τα μέτρα και ποια θα είναι τα αντίμετρα, ώστε η χώρα να μπει σε μια διαδικασία η οποία θα της ανοίξει ένα μονοπάτι. Το μονοπάτι αυτό θα είναι στενό. Δεν θα είναι ένας ευρύς δρόμος -προς μια καλυτέρευση των οικονομικών. Καλυτέρευση των οικονομικών που θα μετατραπεί και σε καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων, πρώτα και κύρια των ανέργων οι οποίοι θα πρέπει να πάψουν να είναι άνεργοι».

Εξέφρασε δε την ελπίδα «ότι πολλά πράγματα μπορούν να πάνε γρήγορα, ώστε να δοθεί και η δυνατότητα στο ΔΝΤ, στην εαρινή του σύνοδο, να πάρει την τελική του απόφαση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα».

«Στις Βρυξέλλες και σε πλήρη συνεννόηση με την Αθήνα, γίνεται προσπάθεια να συμφωνηθεί η βάση πάνω στην οποία θα κλείσει η αξιολόγηση. Συνεχίζουμε, διαπραγματευόμαστε, αντιστεκόμαστε στις παράλογες απαιτήσεις, επιδιώκουμε να κλείσει η αξιολόγηση και αυτό να γίνει το ταχύτερο δυνατό με όριο και όρο το ΔΝΤ, που θα πρέπει στα τέλη του Απρίλη, στην εαρινή του σύνοδο, να αποφασίσει -και δεν βλέπω πολλές πιθανότητες να μην αποφασίσει- τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Άρα, όλα αυτά θα πάνε πακέτο» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης