Δανέλλης: Το αίτημα για πρόωρες εκλογές επιτείνει τον κυνισμό και την υποκρισία των κομμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 22:52
Δανέλλης: Το αίτημα για πρόωρες εκλογές επιτείνει τον κυνισμό και την υποκρισία των κομμάτων
«Κυνισμός και υποκρισία το αίτημα για πρόωρες εκλογές», τονίζει στη «Νέα Σελίδα» ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, υπεραμύνεται της υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και καλεί όλες τις δυνάμεις της χώρας να αναλογιστούν το εθνικό συμφέρον.

«Η διαχρονική κατάρα του έθνους χτυπά ξανά. Βλέπουμε πάλι ένα μη πρόβλημα να έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο άγος στην πλάτη μας μόνο και μόνο επειδή η πατριδοκαπηλία πουλάει. Σήμερα το Μακεδονικό φτάνει στη λύση του με απρόσμενα θετικό τρόπο. Επειδή όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, το μικροκομματικό συμφέρον φαίνεται να βαραίνει πολύ περισσότερο του εθνικού» αναφέρει .

«Τον Αύγουστο, με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, φαίνεται ότι η χώρα προχωρά σε μια νέα φάση. Σε μια νέα εποχή, που θα πρέπει να είναι εποχή πραγματισμού, κόντρα στις αντιλήψεις της αριστερής αλλά και δεξιάς πλειοψηφίας. Η συνεννόηση, ο διάλογος, η σύνθεση είναι ποιότητες αναγκαίες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό στην υγιή επιχειρηματικότητα, που είναι η μόνη που δημιουργεί εθνικό πλούτο και στέρεες θέσεις εργασίας.

Σε αυτή τη συγκυρία φοβάμαι ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές μόνο επιτείνει τον κυνισμό και την υποκρισία των κομμάτων».

«Η σημερινή συγκυρία είναι κρίσιμη, γιατί μπροστά μας έχουμε δύο εθνικές προκλήσεις. Πρώτον, την έξοδο έπειτα από οκτώ χρόνια από τα μνημόνια και την προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας ως χώρα και ως οικονομία, έστω κι αν αυτά φαίνονται σήμερα ξύλινα. Η δεύτερη μεγάλη εθνική πρόκληση είναι να τελειώνουμε επιτέλους με το ψευδοπρόβλημα του Μακεδονικού, προκειμένου να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Και οι δύο προκλήσεις απαιτούν τη μέγιστη ηρεμία, νηφαλιότητα και σταθερότητα της δημόσιας ζωής. Είναι εθνικά επιζήμια η αναταραχή και το κλίμα ρευστοποίησης που διέπουν σήμερα τη δημόσια ρητορική. Γι’ αυτό τον λόγο, όχι μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις, αλλά όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, συνολικά, πρέπει να αναλογιστούν το εθνικό συμφέρον. Η εκλογολογία στην παρούσα συγκυρία θεωρώ ότι βλάπτει σοβαρά τις εθνικές μας υποθέσεις», αναφέρει ο Σπύρος Δανέλλης ενώ επαναλαμβάνει τα λόγια του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι «το Ποτάμι δεν θα αλλάξει έδρανα σε αυτή τη Βουλή».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 22:55