Σημαντικά στοιχεία για τις καταγγελίες του περί «παρασιτούντων και αλητήριων» στο χώρο των εξοπλισμών προσκόμισε στον εισαγγελέα εφετών Γρ. Πεπόνη ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βασιλάκος.

Η πολύωρη κατάθεσή του, η οποία διήρκεσε συνολικά 10 ώρες και χρειάστηκε να συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα, κρίνεται μάλιστα ιδιαίτερα αποκαλυπτική και μελετάται πολύ προσεκτικά από τον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βασιλάκος επανέλαβε όσα είχε καταγγείλει μετά την παραίτησή του κατά την τελετή παράδοσης στον αντικαταστάτη του Δημ. Γεωργιόπουλο, στις 13 Οκτωβρίου, κάνοντας λόγο για φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών. Έδωσε, μάλιστα, συγκεκριμένα στοιχεία προς επίρρωση των καταγγελιών του τα οποία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης προτίθεται τις επόμενες ημέρες να ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για την προμήθεια οπλικών συστημάτων κατά την τελευταία 15ετία.

Ο κ. Βασιλάκος ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε από τον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε μετά τις δηλώσεις του από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών.

Οι καταγγελίες του κ. Βασιλάκου ήταν η συνέχεια δηλώσεων που είχε κάνει για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ότι από τις κατασκευασμένες αμυντικές ανάγκες ορισμένοι έστησαν πολιτικές καριέρες και έφτιαξαν περιουσίες. «Ζητάτε από τον κ.Μπεγλίτη να σας πει ποιοί πλούτισαν. Εγώ ξέρω τα ονόματα, αλλά δεν έχει καμία σημασία να τα πω. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους εξοπλισμούς. Είναι παθογένεια.», είχε πει ο κ. Βασιλάκος προσθέτοντας πως και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές αλλά δεν υπέκυψε. «Δεν ενέδωσα, δεν τα πήρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε πως όταν είχε αναλάβει το 2006 είχε προσπαθήσει να φύγει αυτή «θολούρα» που υπήρχε γύρω από τους εξοπλισμούς. «Εγώ δεν σας κρύβω, ευθέως, όταν ανέλαβα το 2006 μου ψιθύριζαν όλοι στο αυτί «εντάξει, θα τα πάρεις και εσύ». Έτσι, όπως σας το λέω. Δεν τα πήρα. Είναι φιλοσοφία ζωής, είναι στάση ζωής. Λοιδορήθηκα με αισχρό τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων, δίνοντας το έναυσμα να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα για όσα συμβαίνουν στο χώρο των εξοπλισμών.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύψεις – φωτιά Βασιλάκου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010, 18:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης