Δικαίωσε το Δικαστήριο του Αμβούργου τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος προσέφυγε κατά γερμανικής εφημερίδας που τον εμφάνιζε να είναι ένας απ’ αυτούς τον οποίο κατονόμασαν τα πρώην διευθυντικά στελέχη της Ferrostall ότι δωροδοκήθηκε στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρεται ότι το Δικαστήριο του Αμβούργου έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά της Γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung» για δημοσίευμά της 21ης Δεκεμβρίου 2011, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου (20/12/2011)για την εταιρεία FERROSTAAL και τα δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, που βρίθει από παντελώς αυθαίρετες, αστήρικτες και απόλυτα συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου, έτυχε ευρείας αναπαραγωγής από αρκετά ΜΜΕ και στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ένα μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα να σχηματίσει λανθασμένη αντίληψη σχετικά με την υπόθεση, διότι, αντί του πραγματικού περιεχομένου αυτής της δικαστικής απόφασης, προβλήθηκαν όσα παντελώς ανακριβή και συκοφαντικά αναφέρθηκαν στο άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει πως έχει δικαιωθεί και στην προσφυγή του κατά του περιοδικού Σπίγκελ για το ίδιο θέμα και επαναλαμβάνει πως είναι παντελώς αυθαίρετες, αστήρικτες και απόλυτα συκοφαντικές οι σχετικές αναφορές σε βάρος του καθώς στο πόρισμα της Γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υπάρχει ούτε μαρτυρία, ούτε ένδειξη και πολύ περισσότερο απόδειξη περί δικής του εμπλοκής.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης