Επαρκή κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πίεση τόσο το 2017 όσο και το 2018 θεωρεί ότι διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ερωτηθείς εάν θα έβγαζε κάποια από τα χρήματα που διαθέτει στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια να διασώσει την αποταμίευσή του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά κατηγορηματικά ότι δεν φοβάται για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. «Όχι δεν φοβάμαι. Δεν θα έβγαζα χρήματα στο εξωτερικό, εάν είχα τη δυνατότητα» αναφέρει κατηγορηματικά ο κ. Χαρδούβελης, δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης τα πρώτα χρόνια της κρίσης είχε «συλληφθεί» να έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, ύψους 500.000 ευρώ. «Είχα φοβηθεί για την αποταμίευσή μου και προσπάθησα να διασφαλίσω ένα μέρος της» είχε δηλώσει, όταν έγινε γνωστό ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας είχε βγάλει χρήματα σε ξένες τράπεζες.

Η παρέμβαση Χαρδούβελη έρχεται σε μια στιγμή που περισσότερα από 4 δις ευρώ έχουν «φύγει» από τις τράπεζες τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, καθώς αυξήθηκε ξαφνικά η ανασφάλεια για το νόμισμα και ενισχύθηκε το αρνητικό σενάριο σε συνάρτηση με την παράταση της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης