Δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, μονίμων ή αορίστου χρόνου, αλλά μείωση των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο στην επόμενη τριετία, κατά 150.000, από αποχωρήσεις ή εθελούσιες εξόδους, επανέλαβε σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός των Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

– Η αξιολόγηση για μας, καθίσταται πλέον αυτοσκοπός, είπε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι θα περάσουν από το ΑΣΕΠ για να κριθούν, αν θα πάνε στο Δημόσιο, όσοι θα μεταταγούν, είτε από ΔΕΚΟ, είτε από οργανισμούς του Δημοσίου, που θα καταργηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσε, μάλιστα, την ΝΔ να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, αν (δηλαδή) θα πρέπει να συνεχίσει να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του κράτους από την μισθοδοσία ενός κριθέντος, ως ακατάλληλου να μπει στο Δημόσιο, από το ΑΣΕΠ.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι στο νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων θα αναφέρεται ότι υπάλληλοι που έχουν υποπέσει αποδεδειγμένα σε πειθαρχικό αδίκημα δεν θα περνούν καν από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, αν τεθεί ζήτημα μετάταξής τους και αυτό θα ισχύσει αναδρομικά.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε ότι το σύνολο των υπαλλήλων που μισθοδοτούνταν από το Δημόσιο ήταν 768.009, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι σήμερα 670.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης