Δεν θα προβληθεί το επίμαχο βίντεο του Παύλου Χαϊκάλη στη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, 11:58
Δεν θα προβληθεί το επίμαχο βίντεο του Παύλου Χαϊκάλη στη Βουλή
Την απόφαση να μην προβληθεί το οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη έλαβε η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μεταβαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής προκειμένου να ζητήσει ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά της προβολής τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Υπέρ της προβολής του βίντεο τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της ΧΑ Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Η Επιτροπή αποφάσισε να μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ώστε να μεταφέρει στην εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την απόφαση της Επιτροπής για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τις δηλώσεις Οδ. Βουδούρη - Θ. Παραστατίδη, οι οποίοι καλούν τους βουλευτές που έχουν αλλάξει στάση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απόσχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για να αρθεί η σκιά περί χρηματισμού, η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι θα καλέσει την ερχόμενη Δευτέρα τους δύο βουλευτές να δώσουν εξηγήσεις ενώπιόν της.

Ταυτόχρονα η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με τις απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου. «Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Έλληνες βουλευτές να σεβαστούν το κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς τους και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό» τονίζεται σε δήλωση των μελών της Επιτροπής μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, 13:50