Τη διεξαγωγή συντακτικού-προγραμματικού συνεδρίου, στο τέλος Ιουνίου (28 και 29 Ιουνίου το πιθανότερο), αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης και συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς το συνέδριο της ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύνεδροι θα είναι περίπου 3.000 και οι μισοί θα προέρχονται αναλογικά από τα κόμματα που απαρτίζουν τη ΔΗΣΥ – και οι υπόλοιποι θα είναι κοινής αποδοχής αιρετοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την τετράωρη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στις 19.00, ανακοινώθηκε ότι:

1) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αντιτίθεται στις λογικές της Ευρώπης των πολλαπλών επιλογών και ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) Επισημαίνει και πάλι τους κινδύνους από την παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας στην οικονομία που δημιουργούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί, με δυσβάστακτο κόστος για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Μάλιστα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη καθιστά σαφές ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση. «Η ΔΗΣΥ καλεί αυτούς που διαμόρφωσαν το αδιέξοδο να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ψήφισης των νέων δυσμενών μέτρων, όταν θα έρθουν στη Βουλή. Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε» τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καλεί τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιδείξουν την αναγκαία ευελιξία για το τέλος της αβεβαιότητας.

Επίσης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και κάθε ακραία φωνή στην Ευρώπη, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται. «Ιδιαίτερα, μάλιστα, παραγόντων όπως ο πρόεδρος του Eurogroup, που θα έπρεπε να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και όχι να προβαίνει σε υποτιμητικές δηλώσεις για λαούς της Ευρώπης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Για το συνέδριο επισημαίνεται ότι «θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, μαζικό και δημοκρατικό. Ένα πολιτικό και προγραμματικό συνέδριο. Στόχος του συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η εμβάθυνση της οργανωτικής λειτουργίας της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτό: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης