Σε 2+4 πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρεται σε άρθρο της στην «Αυγή της Κυριακής», η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι δεν ανακάλυψε σήμερα τα διακυβεύματα της προστασίας του περιβάλλοντος στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής.

Με αφορμή την κοινή συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 10 Μαΐου, της Ρ. Δούρου με τον επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα», Αντώνη Γάκη, κατά την οποία τονίστηκε από τις δύο πλευρές, ότι ενώνουν δυνάμεις για το περιβάλλον στην Αττική, η περιφερειάρχης Αττικής, στο άρθρο της αναφέρεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής για την προστασία του περιβάλλοντος που «που σήμερα, είτε υλοποιούνται είτε είναι σε εξέλιξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρεται δε συγκεκριμένα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, την οικολογικά και οικονομικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και: την προστασία των υγροτόπων της Αττικής, τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών της πόρων, την προστασία των Ορεινών Όγκων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και του δικτύου Natura 2000 και τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη.

Η ίδια τονίζει ότι η Περιφέρεια «υλοποιεί αυτούς τους στόχους» με την «διασφάλιση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, είτε πρόκειται για ίδιους πόρους είτε για ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω του ΠΕΠ Αττικής ή μέσω άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως του χρηματοδοτικού μηχανισμού SouthEastEurope και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου», με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE – IP 4 NATURA, για την ενίσχυση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και τη συμμόρφωση της χώρας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη φύση» που «αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο έργο Life που εγκρίνεται για την Ελλάδα». Και μέσα από μια «μια αλυσίδα δράσεων συνεργασίας, μέσα από συνέργειες με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς».

Η κ. Δούρου υπογραμμίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν αντιμετωπίζεται από την Περιφέρεια Αττικής ως «μια γραφειοκρατική διαδικασία», μεταξύ των αρμοδιοτήτων της, αλλά «ως μια δυναμική διαδικασία, που πρέπει να ενεργοποιεί, να κινητοποιεί και να θέτει σε κίνηση όλο το δυναμικό της Περιφέρειας, σε όλα τα επίπεδα, και παράλληλα να ενημερώνει, να εκπαιδεύει περιβαλλοντικά και να κινητοποιεί τους πολίτες». Μια υπόθεση που επιβάλλει σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Αττικής «πέραν των άλλων, πρώτα και κύρια, να ενώσουμε δυνάμεις, ιδέες και προτάσεις για να αλλάξουμε τα δεδομένα για το περιβάλλον και για τις ζωές μας στην Αττική!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης