«Δεν επιτρέψαμε στη βία να σκιάσει τις εντυπώσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 15:56
«Δεν επιτρέψαμε στη βία να σκιάσει τις εντυπώσεις»
«Κούφια και παχιά λόγια χωρίς περιεχόμενο», χαρακτήρισε τις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « ο κ. Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του».

Εν συνεχεία, κάνοντας έναν απολογισμό αυτού του τριημέρου, ο υπουργός δήλωσε: «Δεν επιτρέψαμε στη βία να σκιάσει τις εντυπώσεις από τη μνήμη για το χαμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Ο κ. Χρσοχοΐδης πρόσθεσε ακόμα: «Οι υπηρεσίες της αστυνομίας είχαν σαφείς ενδείξεις ότι οι κουκουλοφόροι θα μετέτρεπαν την περασμένη Κυριακή σε Νύχτα των Κρυστάλλων, ως ένα άλλο πογκρόμ βίας και μίσους. Κάνοντας, όμως, στοχευμένες προσαγωγές, αποτρέψαμε περισσότερες από εκατό επιθετικές ενέργειες», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά στους βανδαλισμούς και τις καταστροφές, δεν παρέλειψε να σχολιάσει: «Υπάρχει ένα κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου επωάζει η υποκουλτούρα των καταστροφών χωρίς να υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο».

Κλείνοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η υπόθεση Κούνεβα θα εξιχνιαστεί ενώ σε ό, τι αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο, το νομοθετικό πλαίσιο δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 16:08