«Δεν αισθάνομαι αυτήν τη στιγμή ότι είμαι υπόλογος στην τρόικα για την υλοποίηση της Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014-2016. Αισθανόμαστε ότι είμαστε υπόλογοι στους Έλληνες πολίτες και πρέπει να πετύχουμε. Είμαστε υπόλογοι στους πολίτες να έχουμε μια δημόσια διοίκηση η οποία θα είναι καλύτερη, αποτελεσματικότερη και θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της εθνικής στρατηγικής και των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών για την επόμενη διετία.

«Για εμάς, η ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης είναι μια αφορμή όχι για να ξαποστάσουμε, αλλά για να εντείνουμε τους ρυθμούς μας» τόνισε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αφήνουμε πίσω τους ποσοτικούς στόχους οι οποίοι επιβάλλονται από τους πιστωτές μας και περνάμε σε μία περίοδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με αμιγώς ποιοτικό χαρακτήρα. Την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων την ορίζουμε πια εμείς. Βεβαίως και αναζητούμε τεχνική βοήθεια και πολιτική στήριξη από τους εταίρους μας».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε ότι θα μπει τέλος στο «πελατειακό» κράτος, το οποίο θα αξιολογεί και θα αξιολογείται.

Παράλληλα, έκανε μία σύντομη αναδρομή της υπουργίας του, λέγοντας ότι «ήρθαμε στην ουσία ως πυροσβέστες, να σβήσουμε μία φωτιά και να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε, δε, ότι έπρεπε να κλείσει ο κύκλος των ποσοτικών στόχων, κάτι που επιτεύχθηκε με την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας 25.000 υπαλλήλων και την προσμέτρηση σ’ αυτήν των υποχρεωτικών μετακινήσεων που έγιναν στο Υπουργείο Οικονομικών (μετακινήσεις εφοριακών, που έγιναν στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης του ΥΠΟΙΚ).

Επίσης, αναφέρθηκε στην απαίτηση της τρόικας για επιπλέον 8.000 απολύσεις το 2015 και περαιτέρω διαθεσιμότητες για το 2014, κάτι που αποφεύχθηκε και αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν στην τελική συμφωνία.

«Υπάρχει μόνο ένας ενδεικτικός αριθμός για απολύσεις οι οποίες θα προέλθουν αποκλειστικά και μόνο από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους ή υπαλλήλους οι οποίοι θα εντοπιστούν με παράνομες μετατροπές συμβάσεων, ο οποίος ορίζεται περίπου στις 2.000 και τονίζω ότι είναι ενδεικτικός αριθμός» επεσήμανε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «άλλο απολύσεις και άλλο κινητικότητα», για την οποία τόνισε ότι αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, που δεν πρέπει να νοθεύεται με ενδεχόμενες απολύσεις.

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας από τον Κ. Μητσοτάκη
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 13:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης