«Δεν φεύγω από την κυβέρνηση»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, 11:26
«Δεν φεύγω από την κυβέρνηση»
«Δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε όσους θέτουν ζήτημα παραίτησης από το κυβερνητικό σχήμα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σημειώνοντας πως «χρειάζεται ένα εξάμηνο ένας υπουργός μόνο να μάθει τι σημαίνει ΕΣΠΑ».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Χρυσοχοΐδης πρότεινε η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και μετά τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, είπε πως «δεν είναι αυτό καθ' αυτό το μνημόνιο που μας βλάπτει», αλλά «ο τρόπος που εμείς βάζουμε τις προτεραιότητες και υλοποιούμε το μνημόνιο», τονίζοντας ότι από την πρώτη μέρα θα έπρεπε να έχουν κλείσει εκατοντάδες «άχρηστοι οργανισμοί».

«Εμείς δεν είχαμε το θάρρος να πούμε στους πολίτες, κοιτάξτε αυτό είναι επιζήμιο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και παραδέχθηκε: «Σκοτώσαμε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, καταστρέψαμε την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές και τι κάναμε; Κάναμε κράτος»!

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, επίσης, πως ντρέπεται που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Δεσμεύθηκε ότι «αυτό υποσχόμαστε να το αλλάξουμε» και πρόσθεσε: «Αν ήμουν ανεπαρκής και ανίκανος πολιτικός, δεν θα εμφανιζόμουν ενώπιόν σας, κάπου θα είχα βάλει σε μια τρύπα το κεφάλι μου».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, 11:50