«Δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων - Απομένει πολλή δουλειά»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 15:19
«Δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων - Απομένει πολλή δουλειά»
Για πρόοδο στη συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και απομένει πολλή δουλειά στη διαπραγμάτευση.

«Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτήν τη στιγμή, λόγω και του ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος. Την ίδια ώρα, όμως, πρέπει να γίνει πολύ διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στη Ρίγα, στις 24 Απριλίου. Και τότε, όμως, οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία» τόνισε.

«Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στη συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 15:29