«Δεν υπάρχει παραγραφή στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε o πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης γερμανικών οφειλών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος παρευρέθηκε, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο της Βουλής, στις εκδηλώσεις για τα 74 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Ο κ. Μηταφίδης σημείωσε ότι αποδίδεται ο οφειλόμενος «φόρος τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, αλλά και των συνεργατών του Σούμπερτ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει μνήμη χωρίς την απόδοση δικαιοσύνης και σε αυτό ήταν σαφέστατος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» συνέχισε ο κ. Μηταφίδης και διαβεβαίωσε ότι «το πόρισμα -το οποίο τεκμηριώνει από κάθε άποψη, νομική, ιστορική, ηθική- για τις γερμανικές οφειλές θα έρθει κατά την αμέσως προσεχή κοινοβουλευτική περίοδο προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».

«Δεν υπάρχει παραγραφή στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το σύγχρονο γερμανικό κράτος οφείλει να σεβαστεί τις υπογραφές του στις διεθνείς συμφωνίες», πρόσθεσε ο κ. Μηταφίδης.

Στη ανάγκη να υιοθετηθούν πολιτικές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, που θα ανακόπτουν την ανάδυση «ναζιστικών και ακροδεξιών λαϊκιστικών δυνάμεων» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Αμανατίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης